Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Επιδόρπιο με φρούτα και γιαούρτι
Υλικά
- 2 ακτινίδια κομμένα σε φετάκια
- 300 γρ, φράουλες κομμένες σε φετάκια
- 5 κουταλιές χυμό σταφυλιών (άσπρα)
- Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού (σαν σπιρτόξυλα λεπτά)
- 150 γρ. γιαούρτι σακούλας
- 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά μέλι
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού για 2 λεπτά σε βραστό νερό, το στραγγίζουμε, το βρέχουμε με κρύο νερό και το αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει.
- Βάζουμε τα ακτινίδια και τις φράουλες σε μπωλάκια (3 ή 4) και προσθέτουμε τον χυμό των σταφυλιών.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και το μέλι και τα δουλεύουμε ώστε το μείγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.
- Μοιράζουμε την κρέμα στα μπωλάκια, τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά περίπου και γαρνίρουμε με το ξύσμα.
|
|