Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ταούκ Κιοκσού
Υλικά
- 1 κοτόπουλο
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 160 γρ. ριζάλευρο
- 2 1/2 κιλά γάλα
- Βανίλια
- Αλάτι
|
|
Ετοιμασία
- Σε μία λεκάνη βάζουμε παγωμένο νερό, ρίχνουμε το ριζάλευρο, το αφήνου με για μισή ώρα και μετά πετάμε το νερό (το ρυζάλευρο μένει σαν λάσπη).
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και αλάτι και βράζουμε το κοτόπουλο.
- Μόλις γίνει παίρνουμε το άσπρο κρέας και το ρίχνουμε σε κρύο νερό.
- Οταν κρυώσει μαδάμε το κοτόπουλο σε ψιλές-ψιλές κλωστές και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το κρύο γάλα.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα με το γάλα το ρυζάλευρο, προσθέτουμε την ζάχαρη και την βανίλια και βράζουμε το γλυκό μας μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μόλις γίνει το βάζουμε σε ατομικά φορμάκια και όταν κρυώσει το σερβίρουμε με κανέλα ή παγωτό.
|
|