Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σουπιές κρασάτες με λάδι
Υλικά
- 1 κιλό σουπιές
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο
- 1 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ροζέ ημίξηρος
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζετε τις σουπιές αφαιρώντας τα κόκαλα, τα σακουλάκια με την άμμο και το μελάνι. Κόβετε τα κεφάλια και το σώμα τους σε κομμάτια.
- Τις βάζε στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζετε όλα μαζί για 7-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μόλις για 2-3λεπτά .
- Σβήνετε με το κρασί, ανακατεύετε, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 45-55-60 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό. Σερβίρετε τις σουπιές ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Η συνταγή συνελέχθη στα πλαίσια του προγράμματος ΑΡΓΩ και δημοσιεύεται κατόπιν αδείας του ΚΕΑ.
Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία Μπαντινάκη
|
|