Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μπρουλέ μούρων(BRULEE)
Υλικά
- 450 γρ. ανάμεικτα μούρα (μούρα, βατόμουρα, φραμπουάζ, φραγκοστάφυλλα)
- 25 γρ. ζάχαρη
- 1/4 κουταλάκι κανέλλα
- 1/2 κούπα άσπρο κρασί
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- 6 κουταλιές περίπου αύρη ακατέργαστη ζάχαρη
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μούρα και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με την ζάχαρη, την κανέλλα και το κρασί και τα σιγοβράζουμε για 5 λεπτά περίπου (μέχρι να μαλακώσουν τα μούρα και να λιώσει η ζάχαρη).
- Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα φρούτα και τα μοιράζουμε σε έξι πυρίμαχα μπολάκια.
- Βράζουμε το σιρόπι που έμεινε στην κατσαρόλα μέχρι να μείνει μισό σε ποσότητα το ρίχνουμε πάνω από τα φρούτα.
- Μόλις κρυώσουν τα φρούτα βάζουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος και την σκεπάζουμε με την μαύρη ζάχαρη (να σχηματιστεί ένα στρώμα) και ψήνουμε σε πολύ δυνατό γκρίλ για λίγο (μέχρι να λιώσει η ζάχαρη).
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και βάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο.
|
|