Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μπισκότα με φιστίκια και σταφίδες
Υλικά
- 225 γρ. βούτυρο
- 2 κουταλιές φυστικοβούτυρο
- 125 γρ. μαλακή ξανθή ζάχαρη
- 125 γρ. σταφίδες
- 75 γρ. ανάλατα φιστίκια
- 50 γρ. κορνφλάουρ
- 225 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
|
|
Ετοιμασία
- Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει και το χτυπάμε στο μίξερ με το φιστικοβούτυρο και την ζάχαρη μέχρι το μίγμα μας να γίνει άσπρο και αφράτο.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα φιστίκια, το κορνφλάουρ και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας.
- Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, την βουτυρώνουμε ελαφρά, πλάθουμε την ζύμη μας σε 30 μπαλάκια (σαν καρύδι) και τα βάζουμε στο ταψί.
- Αφήνουμε ανάμεσα στα μπισκότα κενό, τα πατάμε με τα χέρια μας να γίνουν επίπεδα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξουν.
- Ψήνουμε τα μπισκοτάκια μας για 10-12 λεπτά σε προθερμασμένο στους 180°C και μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε σε μία σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
|
|