Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σκαλτσούνια κρητικά με αμύγδαλα και καρύδια
Υλικά
- Για την γέμιση:
- 2 κούπες αμύγδαλα κοπανισμένα
- 2 κούπες καρύδια κοπανισμένα
- 4 κουταλιές ζάχαρη
- Κανέλα
- Γαρύφαλλα
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- Μέλι
- Μπαίκιν πάουντερ
- Για το φύλλο:
- 600 γρ. αλεύρι
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
- Νερό (όσο πάρει)
- Για πασπάλισμα:
|
|
Ετοιμασία
- Γέμιση: Ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση σε μία λεκάνη βάζοντας τόσο μέλι ώστε το μίγμα μας να είναι μία σφιχτή μάζα.
- Φύλλο: Ζυμώνουμε το αλεύρι με το βούτυρο, την μπαίκιν και το νερό.
- Ανοίγουμε την ζύμη μας σε φύλλο πάχους 1 εκ. περίπου και την κόβουμε σε δισκάκια.
- Βάζουμε 1-2 κουταλιές γέμιση σε κάθε δισκάκι, βρέχουμε τις άκρες του με νερό, και το διπλώνουμε.
- Ψήνουμε τα σκαλτσούνια σε μέτριο φούρνο και μόλις κρυώσουν λίγο τα ραντίζουμε με ανθόνερο και άχνη.
|
|