Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σουφλέ σοκολάτας
Υλικά
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. αλεύρι
- 75 γρ. ζάχαρη
- 75 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- 1 κούπα γάλα χλιαρό
- 4 κρόκους αυγών χτυπημένους
- 4 ασπράδια αυγών χτυπημένα σε σφικτή μαρέγκα
- Για πασπάλισμα:
-
- Αχνη ή σάλτσα σοκολάτας ή κρέμα γάλακτος
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε το βούτυρο σε μία μικρή κατσαρόλα και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
- Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και περιμένουμε να δέσει και να πήξει λίγο το μίγμα μας συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε την ζάχαρη και την σοκολάτα και αφού κρυώσουν τα υλικά μας ρίχνουμε σιγά-σιγά τους κρόκους.
- Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε.
- Βουτυρώνουμε ελαφρά μια φόρμα για σουφλέ ΄και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε το γλυκό στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά (προσοχή: δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου).
- Σερβίρουμε το σουφλέ μας πασπαλισμένο με άχνη ή σάλτσα σοκολάτας ή κρέμα γάλακτος.
|
|