Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κουλουράκια βουτύρου
Υλικά
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 1/2 κιλό βούτυρο
- 2 κιλά αλεύρι
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
- 1 αυγό χτυπημένο
- 2 βανίλιες
- 1 κοφτό κουταλάκι σόδα
- 1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
- 1 κρόκο αυγού χτυπημένο
|
|
Ετοιμασία
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μπαίκιν πάουντερ.
- Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, την σόδα, τις βανίλιες και λίγο-λίγο το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία ζύμη μαλακιά.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια μας, τα βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού και τα ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
|
|