Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κουλουράκια κρητικά
Υλικά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3 κουταλιές λάδι
- 3 κούπες αλεύρι
- 3 αυγά
- 1 κουταλάκι σόδα
- 2 βανίλιες
- Ζάχαρη για πασπάλισμα
|
|
Ετοιμασία
- Δουλεύουμε το λάδι με την ζάχαρη σε μία λεκάνη μέχρι να μισολιώσει η ζάχαρη.
- Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών.
- Κάνουμε τα ασπράδια μαρέγκα, προσθέτουμε την σόδα, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει το μίγμα μας, το ανακατεύουμε με τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα και το ρίχνουμε στην λεκάνη.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες και λίγο-λίγο το αλεύρι ώστε να γίνει η ζύμη μας μαλακιά.
- Πλάθουμε πολύ μικρά κουλουράκια και τα βάζουμε σε μία λαδωμένη επιφάνεια.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε πολύ λάδι, τηγανίζουμε τα κουλουράκια μας σε μέτρια φωτιά, τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
|
|