Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κολοκυθόπιτα
Υλικά
- 1/2 κιλό φύλλα
- 1 κολοκύθα κόκκινη περίπου 2 κιλά
- 1 ποτήρι βούτυρο λιωμένο
- 1 ποτήρι σιμιγδάλι
- 1 ποτήρι καρύδια κοπανισμένα
- Μερικά ψιλοκομμένα καρύδια
- 1 γάλα μεγάλο ζαχαρούχο
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 4 κουταλιές μέλι
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε κομμάτια, την βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η σάρκα, την στραγγίζουμε και με ένα κουτάλι βγάζουμε το εσωτερικό.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, καβουρδίσουμε το σιμιγδάλι, προσθέτουμε την κολοκύθα, το γάλα, το μέλι και την καρυδόψιχα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την κανέλα.
- Σε ένα βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε ένα φύλλο, βουτυρώνουμε, ρίχνουμε λίγα καρύδια ψιλοκομμένα και κανέλα και συνεχίζουμε με φύλλο μέχρι να στρώσουμε λίγα περισσότερα από τα μισά.
- Ρίχνουμε την γέμισή μας στο ταψί, την στρώνουμε και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (τα βουτυρώνουμε ανάμεσα).
- Ψήνουμε την πίτα μας στους 200°C για 35 λεπτά περίπου.
|
|