Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κολοκυθόπιτα με σταφίδες
Υλικά
- 8 φύλλα κρούστας
- 1 κολοκύθα κίτρινη γλυκιά περίπου 1 1/2 κιλό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. καρύδια κοπανισμένα
- 100 γρ. σιμιγδάλι
- 200 γρ. μαύρες σταφίδες
- 100 γρ. σουσάμι
- 2 φακελάκια κανέλα
- 200 γρ. βούτυρο
- Ζάχαρη για πασπάλισμα
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε κομμάτια, την βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η σάρκα, την στραγγίζουμε και με ένα κουτάλι βγάζουμε το εσωτερικό.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη, τα καρύδια, το σιμιγδάλι, την μισή κανέλα, το σουσάμι και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε ένα φύλλο, βουτυρώνουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη και συνεχίζουμε με φύλλο μέχρι να στρώσουμε τα μισά.
- Ρίχνουμε την γέμισή μας στο ταψί, την στρώνουμε και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο πάνω από την πίτα μας και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Μόλις γίνει την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα, την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
|
|