Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μυζηθρόπιτα γλυκιά
Υλικά
- 1/2 κιλό φύλλα μπακλαβά
- 1/2 κιλό ανάλατη μυζήθρα λιωμένη καλά
- 2 1/2 κούπες ζάχαρη
- 10 αυγά
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 κουταλάκι κανένα
- Λιωμένο βούτυρο
|
|
Ετοιμασία
- Ανακατεύουμε το γάλα με ίση ποσότητα νερού, το προσθέτουμε στην λιωμένη μυζήθρα και ρίχνουμε την κανέλα.
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, τα προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε.
- Σε ένα βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε ένα φύλλο, βουτυρώνουμε και συνεχίζουμε με φύλλο μέχρι να στρώσουμε τα μισά.
- Ρίχνουμε την γέμισή μας στο ταψί, την στρώνουμε και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Βουτυρώνουμε την πίτα μας, πασπαλίζουμε με κανέλα και λίγο νερό και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει (45 λεπτά περίπου).
|
|