Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σταφιδόπιτα
Υλικά
- 1/2 κιλό φύλλα
- 1/2 κιλό φρυγανιά τριμμένη
- 1 κουταλιά κανέλα
- 3/4 της κούπα ζάχαρη
- 1/2 κιλό σταφίδες
- 1/2 κιλό λάδι
- Λίγο αλάτι
|
|
Ετοιμασία
- Σε μία λεκάνη βάζουμε τις σταφίδες, την φρυγανιά, την ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε ένα φύλλο, το λαδώνουμε, βάζουμε λίγο από το μίγμα μας και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο.
- Σκεπάζουμε την πίτα μας με δύο φύλλα, την πασπαλίζουμε με λάδι και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου (μέχρι να ροδίσει).
|
|