Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μεξικάνικα φασόλια φούρνου
Υλικά
- Για την γέμιση:
- 700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλάκι σκόνη τσίλι
- 1 κουταλιά αρωματικά μυρωδικά (η επιλογή δική σας)
- 1 κουταλιά Γούστερ Σως
- 400 γρ. βρασμένα φασόλια
- Ταμπάσκο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Επικάλυψη:
- 400 γρ. πατάτες κομμένες σε λεπτές στρογγυλές φέτες
- 25 γρ. βούτυρο
|
|
Ετοιμασία
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μισογίνει.
- Ρίχνουμε στον κιμά το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
- Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου.
- Αδειάζουμε το μίγμα μας σε ένα σκεύος, σκεπάζουμε με τις πατάτες, τις αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 45 λεπτά.
- Μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το φαγητό μας για μερικά λεπτά στο γκριλ (μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες).
|
|