Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κέικ καρότου
Υλικά
- Για το κέικ:
- 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 175 γρ. καρότα τριμμένα
- 120 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλάκια κανέλα
- 180 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- Μια πρέζα αλάτι
- 1/4 του λίτρου ηλιέλαιο
- Για το γλάσο:
- 275 γρ. τυρί Philadelphia
- 2 κουταλιές μέλι
- 1 κουταλιά χυμό πορτοκαλιού
|
|
Ετοιμασία
- Κέικ: Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την ζάχαρη, το λάδι και τα αυγά (ένα-ένα) και δουλεύουμε το μίγμα μας καλά.
- Προσθέτουμε τα καρότα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι, το στρώνουμε με λαδόκολλα, ρίχνουμε μέσα την ζύμη μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180 C) για 1 ώρα περίπου.
- Μόλις κρυώσει λίγο το κέικ μας, το βγάζουμε σε μία σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Γλάσο: Χτυπάμε όλα τα υλικά μας μέχρι να γίνουν κρέμα και την απλώνουμε πάνω στο κέικ.
|
|