Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μήλα γεμιστά
Υλικά
- 4 ξυνόμηλα
- Χυμό λεμονιού
- 200 γρ. χουρμάδες ψιλοκομμένους
- 1 πορτοκάλι ψιλοκομμένο
- 50 γρ. ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους
- 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- 2 κουταλιές μηλίτη ξηρό
- 4 κουταλιές μέλι
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- Σαντιγί
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια (και λίγο από την σάρκα τους) και ρίχνουμε στο άνοιγμα λίγο χυμό λεμονιού.
- Ζεσταίνουμε το μέλι και ρίχνουμε την κουταλιά του χυμού λεμονιού.
- Ανακατεύουμε το πορτοκάλι, τους ξηρούς καρπούς και τους χουρμάδες και γεμίζουμε τα μήλα.
- Ρίχνουμε το πορτοκάλι και τον μηλίτη σε ένα πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε μέσα τα μήλα, τα περιχύνουμε με το μέλι και τα ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.
- Οταν πρόκειται να σερβίρουμε περιχύνουμε τα μήλα με την σάλτσα τους και με σαντιγί.
|
|