Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τηγανίτες μήλου με ξηρούς καρπούς
Υλικά
- 3 σκληρά μήλα
- Χυμό λεμονιού
- Για το κουρκούτι:
- 125 γρ. αλεύρι
- 1 αυγό χτυπημένο
- 2 κούπες γάλα
- 2 κούπες μηλίτη
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς
- 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο σε μαρέγκα
- Μια πρέζα αλάτι
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Αχνη
- Κανέλα
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βρέχουμε με τον χυμό του λεμονιού.
- Κουρκούτι: Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα σκεύος, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο, βάζουμε το αυγό και δουλεύουμε τα υλικά μας παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι.
- Αναμειγνύουμε το γάλα με τον μηλίτη, ρίχνουμε το μίγμα μας στην ζύμη ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς.
- Προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε προσεκτικά.
- Σκουπίζουμε καλά τις ροδέλες, τις βουτάμε στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα (2-3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά), τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
|
|