Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μάφφινς με σοκολάτα
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι
- 25 γρ. κακάο
- 1 κουταλιά μπέκιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 125 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα (ή τρούφα)
- 40 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 3/4 της κούπας γάλα
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
|
|
Ετοιμασία
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπέκιν πάουντερ, το κακάο, την κανέλα και το αλάτι σε μια λεκανίτσα, προσθέτουμε την ζάχαρη και την σοκολάτα και ανακατεύουμε.
- Ανακατεύουμε το γάλα, το βούτυρο και τα χτυπημένα αυγά.
- Κάνουμε στο αλεύρι μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα το μίγμα των αυγών σιγά-σιγά.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη.
- Βουτυρώνουμε τα ειδικά φορμάκια για μάφφινς, μοιράζουμε την ζύμη μας (τα γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 περίπου) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200°C) για 30 λεπτά περίπου (να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα).
- Μόλις γίνουν τα ξεφορμάρουμε αμέσως και τα σερβίρουμε ζεστά αλειμμένα με βούτυρο και περιχυμένα με σιρόπι ή μέλι.
|
|