www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μάφφινς με σταφίδες


Υλικά

  • 275 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλιά μπέκιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. σταφίδες
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 3/4 της κούπας γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο



Ετοιμασία

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπέκιν πάουντερ και το αλάτι σε μια λεκανίτσα, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το βούτυρο.
  3. Κάνουμε στο αλεύρι μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα το μίγμα των αυγών σιγά-σιγά.
  4. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε τις σταφίδες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη.
  5. Βουτυρώνουμε τα ειδικά φορμάκια για μάφφινς, μοιράζουμε την ζύμη μας (τα γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 περίπου) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200°C) για 30 λεπτά περίπου (να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα).
  6. Μόλις γίνουν τα ξεφορμάρουμε αμέσως και τα σερβίρουμε ζεστά αλειμμένα με βούτυρο και περιχυμένα με σιρόπι ή μέλι.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.