Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μάφφινς με σταφίδες
Υλικά
- 275 γρ. αλεύρι
- 1 κουταλιά μπέκιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 50 γρ. ζάχαρη
- 70 γρ. σταφίδες
- 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 3/4 της κούπας γάλα
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
|
|
Ετοιμασία
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπέκιν πάουντερ και το αλάτι σε μια λεκανίτσα, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το βούτυρο.
- Κάνουμε στο αλεύρι μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα το μίγμα των αυγών σιγά-σιγά.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε τις σταφίδες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη.
- Βουτυρώνουμε τα ειδικά φορμάκια για μάφφινς, μοιράζουμε την ζύμη μας (τα γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 περίπου) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200°C) για 30 λεπτά περίπου (να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα).
- Μόλις γίνουν τα ξεφορμάρουμε αμέσως και τα σερβίρουμε ζεστά αλειμμένα με βούτυρο και περιχυμένα με σιρόπι ή μέλι.
|
|