Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κέικ με λάδι
Υλικά
- 1 κιλό σταρένιο αλεύρι (ή 1/2 κοινό αλεύρι και 1/2 σιμιγδάλι)
- 250 γραμμάρια λάδι (ελιάς)
- 500 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
- 2 κουταλάκια κανέλλα
- 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
- 1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 ποτήρι σταφίδα μαύρη
|
|
Ετοιμασία
- Ανακατώνουμε πολύ καλά το αλεύρι με το λάδι.
- Διαλύουμε την σόδα στο κονιάκ.
- Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά ανακατεύοντας συνεχώς με τελευταίες τις σταφίδες.
(Αν η ζύμη είναι αραιή, προσθέτουμε αλεύρι. Αν είναι πηχτή, προσθέτουμε νερό).
- Ψήνουμε το γλυκό στους 180 βαθμούς (με φωτιά πάνω και κάτω) μέχρι να σκουρήνει
αρκετά (1 ώρα περίπου).
Τη συνταγή συνιστά: o Νικόλαος Ανδρουλής
|
|