Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τάρτα με κρέμα
Υλικά
- Για την τάρτα:
- 175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 75 γρ. βούτυρο
- Λίγο αλάτι
- Για την γέμιση:
- 6 κρόκους (μεγάλους)
- 140 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 3 κουταλιές κόρν φλάουρ
- 140 γρ. καστανή ζάχαρη
- 410 γρ. γάλα εβαπορέ
- Για την επικάλυψη:
- 225 άπαχο ανάλατο τυρί
- 0,2 του λίτρου κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές σκούρη ζάχαρη κρυσταλλιζέ
|
|
Ετοιμασία
- Για την τάρτα: Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια.
- Δουλεύουμε το μίγμα με τα δάχτυλά μας μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό, προσθέτουμε 6 κουταλιές κρύο νερό και ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη μας να γίνει κανονική.
- Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά περίπου.
- Αλευρώνουμε μια επιφάνεια, ανοίγουμε φύλλο και καλύπτουμε μία φόρμα (και τα πλαϊνά της) για τάρτες (με έλασμα) διαμέτρου 25 εκ.
- Τρυπάμε την ζύμη με ένα πιρούνι, την καλύπτουμε με ειδική λαδόκολλα, την γεμίζουμε με ξερά φασόλια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 190 C φούρνο για 15 λεπτά περίπου.
- Αφαιρούμε τα φασόλια και την λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα.
- Για την γέμιση: Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά μία κατσαρόλα με βαρύ πάτο τους κρόκους, το βούτυρο και την ζάχαρη και ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα προσθέτουμε το κόρν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο γάλα και το υπόλοιπο γάλα και χτυπάμε συνεχώς το μίγμα γρήγορα μέχρι να πήξει καλά (περίπου 5 λεπτά). (Προσοχή για η κρέμα αρπάζει εύκολα).
- Προσθέτουμε την κρέμα πάνω από την τάρτα, την αφήνουμε να κρυώσει και την ξεφορμάρουμε.
- Για την επικάλυψη: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί (όχι πολύ σφικτή).
- Χτυπάμε το τυρί μέχρι να μαλακώσει και το αναμειγνύουμε με την κρέμα γάλακτος.
- Απλώνουμε το μίγμα πάνω από την κρέμα και πασπαλίζουμε με την σκούρη ζάχαρη.
|
|