Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φανουρόπιτα
Υλικά
- 4 κούπες αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλακι γλυκού κανέλα
- 1 κούπα σταφίδες
- 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα λάδι
- 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
- μια πρέζα σόδα
- λίγο ξύσμα λεμόνι
- λίγο ξύσμα πορτοκάλι
|
|
Ετοιμασία
- Εκτός από τις σταφίδες και τα καρύδια όλα τα άλλα τα χτυπάμε στο μίξερ με 1/2 κούπα νερό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα (μερικά λεπτά συνήθως αρκούν). Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια και ζυμώνουμε για να σκορπίσουν μέσα στο μίγμα.
- Λαδώνουμε ένα ταψί νουμ. 32 (μπορούμε και να το βουτυρώσουμε αλλά τότε δεν θα είναι νηστίσιμο ούτε vegetarian), στρώνουμε το μίγμα και το ψήνουμε στούς 180o C για 45'-50' λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρης.
Η Φανουρόπιτα είναι στοιχείο τής σύγχρονης Ορθόδοξης Παράδοσης. Φτιάχνεται τού Αγίου Φανουρίου και προσφέρεται σαν πρόσφορο για να ευλογηθεί.
|
|