Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μαρέγκες με μέλι
Υλικά
- 600 γρ. γάλα
- 2 κουταλάκια κόρν φλάουρ
- 1 κουταλάκι κακάο
- 125 γρ. ζάχαρη
- 3 κρόκους αυγών
- 3 ασπράδια αυγών
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 3 κουταλιές μέλι
|
|
Ετοιμασία
- Ανακατεύουμε το κακάο με το κορν φλάουρ και 3 κουταλιές γάλα.
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και προσθέτουμε την ζάχαρη.
- Σε ένα μπωλ χτυπάμε τους κρόκους με 3 κουταλιές ζεστό γάλα.
- Ρίχνουμε το μίγμα με το κακάο και το μίγμα με τους κρόκους στο γάλα και τα αφήνουμε να βράσουν για τρία λεπτά.
- Χτυπούμε πολύ καλά τα ασπράδια των αυγών με τις 2 κουταλιές της ζάχαρης (μέχρι να γίνουν μαρέγκα).
- Βάζουμε το μίγμα (κουταλιά-κουταλιά) σε ένα ταψί και ψήνουμε τις μαρέγκες σε χαμηλό φούρνο για 4 λεπτά.
- Βάζουμε σε ένα μπωλ το μίγμα με το γάλα, τοποθετούμε από πάνω τις μαρέγκες και τις περιχύνουμε με το μέλι
|
|