Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τούρτα με μήλα
Υλικά
- 1.300 γρ. μήλα
- 1 μικρό βιτάμ λιωμένο
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 1 κουταλιά κονιάκ
- 4 αυγά
- Eπικάλυψη:
- 300 γρ. σαντιγί
- 1/2 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
|
|
Ετοιμασία
- Τρίβουμε τα μήλα σε μία λεκάνη, προσθέτουμε την μισή ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο στα μήλα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα μας στο ταψάκι.
- Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και προσθέτουμε προσεκτικά πρώτα τους κρόκους, αφού πρώτα τους χτυπήσουμε ελαφρά και στην συνέχεια την υπόλοιπη ζάχαρη, το κονιάκ, την μπαίκιν και τέλος το αλεύρι λίγο-λίγο.
- Βάζουμε το μίγμα μας πάνω από τα μήλα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
- Οταν το γλυκό μας είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει, το αναποδογυρίζουμε και το καλύπτουμε με την κρέμα σαντιγί γαρνιρισμένη με τα αμύγδαλα.
|
|