Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κεφτέδες από μήλο και πράσο με ξηρούς καρπούς
Υλικά
- 225 γρ. κιμάς χοιρινός
- 175 γρ. πράσα ψιλοκομμένα
- 75 γρ. ψίχουλα ψωμιού
- 1 ξυνόμηλο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 50 γρ. φουντούκια καθαρισμένα και χοντροκομμένα
- 1 αυγό
- 3 κουταλιές της σούπας λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε δύο κουταλιές λάδι και σοτάρουμε τα πράσα και τα φουντούκια για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλίτσες και τις βάζουμε σε λαδωμένη κόλλα για τον φούρνο.
- Αλείφουμε τις μπαλίτσες με το υπόλοιπο λάδι και τις ψήνουμε για 55 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
|
|