Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ρεβανί με σοκολάτα
Υλικά
- 10 αυγά
- 2 κούπες φρυγανιά
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 κουταλιές μπαίκιν πάουντερ
- 1 κουταλιά κανέλα
- 1/2 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- Για το σιρόπι:
- 2 ποτήρια νερό
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- Λίγο χυμό λεμονιού
- Κρέμα:
- 1 ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι κονιάκ
- 1 κούπα κόρν φλάουρ
- 1 σοκολάτα κουβερτούρα
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη.
- Ρίχνουμε την φρυγανιά, την κανέλα, την μπαίκιν πάουντερ και τα αμύγδαλα ανακατεύοντας συνεχώς και ρίχνουμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένο ταψί.
- Ψήνουμε το γλυκό μας σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
- Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και την ζάχαρη και αφήνουμε το σιρόπι μας να βράσει μέχρι να δέσει. Λίγο πριν γίνει το σιρόπι προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
- Οταν κρυώσει το γλυκό το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά και να το απορροφήσει.
- Κρέμα: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το κονιάκ και το κόρν φλάουρ και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
- Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η κρέμα μας να γίνει πηχτή και ομοιόμορφη.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.
|
|