Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ρυζόγαλο φούρνου με ξηρούς καρπούς
Υλικά
- 225 γρ. ρύζι
- 750 γρ. γάλα
- 200 γρ. μέλι
- 30 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 100 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
- 1/2 κούπα σταφίδες
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- Χυμό και φλούδα λεμονιού
- 2 αυγά
- Κανέλα
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε το ρύζι με το γάλα και τις φλούδες λεμονιού για 15 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα και βγάζουμε τις φλούδες.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι, προσθέτουμε τα φουντούκια, το βούτυρο, τις σταφίδες και την κανέλα και τέλος τους κρόκους των αυγών χτυπημένους και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μίγμα μας στην κατσαρόλα με το ρύζι και ανακατεύουμε προσεκτικά.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε το ρυζόγαλο, χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη ώστε να γίνουν μαρέγκα και σκεπάζουμε μ' αυτήν το γλυκό μας.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο και μόλις κρυώσει το γλυκό το σερβίρουμε με κομμάτια φρούτων (κομπόστα) ή σαντιγί ή και σκέτο.
Τη συνταγή συνιστά: η Βιργινία
|
|