Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ρυζόγαλο με σταφίδες και φρούτα
Υλικά
- 1 κιλό ρύζι
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 6 αυγά
- 1 πακέτο ζελέ φρούτων
- 1 κομπόστα
- Μερικές σταφίδες
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- Βανίλια
- Ξύσμα λεμονιού
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε το ρύζι με το ξύσμα λεμονιού μέχρι να χυλώσει.
- Προσθέτουμε το γάλα και την ζάχαρη (το 1/2 κιλό) ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει λίγο.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, χτυπάμε καλά τα αυγά, τα προσθέτουμε στην κρέμα, ρίχνουμε μερικά κομμάτια από την κομπόστα, την βανίλια και ανακατεύουμε.
- Σε μία κατσαρόλα ετοιμάζουμε το ζελέ και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Καραμέλα: Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελάχιστο νερό, μερικές σταγόνες λεμόνι και την ζάχαρη (1/2 κούπα) και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.
- Βάζουμε την καραμέλα σε μία φόρμα, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και στις σταφίδες και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Προσθέτουμε το ζελέ, γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φρούτα και αφήνουμε την φόρμα στο ψυγείο.
- Οταν θέλουμε να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε την φόρμα σε μία πιατέλα και την σκεπάζουμε με ζεστή πετσέτα για να ξεκολλήσει.
|
|