Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τούρτα με χουρμάδες
Υλικά
- 350 γρ. χουρμάδες
- 350 γρ. καρύδια
- 320 γρ. ζάχαρη
- 5 ασπράδια αυγών
- 2 βανίλιες
- Eπικάλυψη:
- 400 γρ. σαντιγί
- Μερικά καρύδια μισά και μερικούς χουρμάδες
|
|
Ετοιμασία
- Κρατάμε μερικά καρύδια και μερικούς χουρμάδες και τα υπόλοιπα τα ψιλοκόβουμε.
- Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και προσθέτουμε την ζάχαρη, τις βανίλιες, τους χουρμάδες και τα καρύδια.
- Στρώνουμε σε ένα μικρό ταψάκι (Νο. 28) λαδόχαρτο, το βουτυρώνουμε, ρίχνουμε το μίγμα μας και ψήνουμε στους 250°C για 20 λεπτά περίπου.
- Οταν το γλυκό μας είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει, το αναποδογυρίζουμε και το καλύπτουμε με την κρέμα σαντιγί γαρνιρισμένη με ψιλοκομμένους χουρμάδες και καρύδια.
|
|