Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φιλέτα ψαριού με σάλτσα πορτοκάλι
Υλικά
- 4 φέτες από μεγάλο ψάρι
- Το ξύσμα 2 πορτοκαλιών (σαγκουίνια)
- 2 πορτοκάλια σαγκουίνια
- 2 πορτοκάλια
- 60 γρ. βούτυρο
- 25 γρ. αλεύρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός ημίξηρος
|
|
Ετοιμασία
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε μέσα τις φέτες ψαριού και τις περιχύνουμε με το ξύσμα των 2 πορτοκαλιών και τον χυμό των 6 πορτοκαλιών.
- Ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτά περίπου.
- Λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ώστε να κάνουμε μία πυκνή σάλτσα.
- Οταν βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο ρίχνουμε το ζουμί από το ταψί στην σάλτσα μας σιγά-σιγά και ανακατεύοντας συνεχώς, περιχύνουμε τα ψάρια και σερβίρουμε.
|
|