www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Βάφλες


Υλικά

  • Για οκτώ βάφλες:
    • 1 αυγό
    • 100 γρ. + 1/4 της κούπας αλεύρι
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
    • 200 ml. + 3/4 της κούπας γάλα
    • 1 κουταλιά άχνη
    • 50 γρ. + 1/4 της κούπας λιωμένο βούτυρο



Ετοιμασία

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε το μίγμα μας.
  2. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε την ζάχαρη και τέλος το βούτυρο.
  3. Ζεσταίνουμε το ειδικό σκεύος για βάφλες, το αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο, ρίχνουμε αρκετό μίγμα ώστε να καλύψουμε την βάση του σκεύους, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε δυνατή θερμοκρασία για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Σερβίρουμε τις βάφλες ζεστές με λιωμένο βούτυρο και σιρόπι.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.