Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Βάφλες
Υλικά
- Για οκτώ βάφλες:
- 1 αυγό
- 100 γρ. + 1/4 της κούπας αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 200 ml. + 3/4 της κούπας γάλα
- 1 κουταλιά άχνη
- 50 γρ. + 1/4 της κούπας λιωμένο βούτυρο
|
|
Ετοιμασία
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε το μίγμα μας.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε την ζάχαρη και τέλος το βούτυρο.
- Ζεσταίνουμε το ειδικό σκεύος για βάφλες, το αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο, ρίχνουμε αρκετό μίγμα ώστε να καλύψουμε την βάση του σκεύους, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε δυνατή θερμοκρασία για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε τις βάφλες ζεστές με λιωμένο βούτυρο και σιρόπι.
|
|