Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μαυρομάτα
Υλικά
- 250 γρ βιτάμ
- 1 φλιτζανάκι νερό
- 4 κουταλιές κακάο
- 2 κούπες ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
- 1,5 κούπα αλεύρι
- Για το σιρόπι:
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1,5 κούπα νερό
|
|
Ετοιμασία
- Λιώνουμε το βιτάμ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό και τα χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και αφού χτυπηθούν παίρνουμε μια κούπα από το μίγμα και την βάζουμε στην κατάψυξη.
- Στο υπόλοιπο μίγμα προσθέτουμε τα ασπράδια, το αλεύρι και το μπέκιν-πάουντερ και τα χτυπάμε καλά.
- Ψήνουμε το γλυκό μας στους 200° C για 45 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι, σιροπιάζουμε το γλυκό μας και από πάνω βάζουμε το σοκολατένιο μίγμα που έχουμε κρατήσει.
Τη συνταγή συνιστά: Η Δώρα
|
|