Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ρεβανί σοκολατένιο της Δώρας
Υλικά
- 6 αυγά
- 7 κουταλιές γάλα
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 φακελάκι μπέικιν-πάουντερ
- 2 βανίλιες
- Λίγο αλάτι
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- Για το σιρόπι:
- 5 κούπες ζάχαρη
- 2 1/2 κούπες νερό
- 4 κουταλιές βούτυρο
- Για την κρέμα σοκολάτας:
- 200γρ. κουβερτούρα
- 1 κούπα νερό
- 1/2 κούπα κονιάκ
- 2 κουταλιές κορν-φλάουερ
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπεκιν-πάουντερ, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την ρίχνουμε στο μίγμα απαλά για να μην κόψει.
- Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε στους 200° C για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει.
- Σιρόπι: Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά.
- Τρυπάμε το γλυκό μας με ένα ξυλάκι σε διάφορα σημεία και περιχύνουμε με το
σιρόπι.
- Κρέμα σοκολάτας: Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το νερό και το κονιάκ, προσθέτουμε το κόρν-φλάουερ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο ραβανί και το κόβουμε σε κομμάτια.
Είναι δοκιμασμένη συνταγή.
Τη συνταγή συνιστά: η Δώρα από Θεσ/νίκη
|
|