Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μηλόπιτα Σερρών
Υλικά
- Για την ζύμη:
- 1 κούπα βούτυρο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα μήλα βρασμένα καλά
- 2 κούπες αλεύρι
- 1 κούπα σταφίδες ξανθές
- 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- Λίγο αλάτι
- 1/4 κούπα καρύδια χονδροκομμένα
- 1 βανίλια
- Για το γαρνίρισμα:
- 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- 1/4 της κούπας ζάχαρη
- 1/4 του μπολ καρύδια χοντροκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
|
|
Ετοιμασία
Ζύμη:
- Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα βράζουμε καλά.
- Πλένουμε τις σταφίδες, τις στραγγίζουμε και τις πασπαλίζουμε με αλεύρι.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
- Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε την ζάχαρη με τα βρασμένα μήλα και τα δουλεύουμε μέχρι να λιώσουν.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε το αλεύρι, τις σταφίδες, τα καρύδια και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε την ζύμη μας.
Γαρνίρισμα:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ρίχνουμε πάνω από την ζύμη.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 50 λεπτά περίπου.
|
|