Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Παγωτό κρέμα με καφέ και καρύδια
Υλικά
- Παγωτό κρέμα(ανάλογα τα άτομα που θέλετε να σερβίρετε)
- Καφέ έτοιμο espresso
- Καρυδόψιχα
- 1 κούπα ζάχαρη άχνη
- 4 κουταλιές νερό
|
|
Ετοιμασία
- Παρασκευή καρυδόψιχας: Σε λαμαρίνα φούρνου στρώνουμε μία λαδόκολλα, σκορπάμε από πάνω την καρυδόψιχα, την πασπαλίζουμε με 1 κούπα ζάχαρη άχνη, την καταβρέχουμε με το νερό, ανακατεύουμε καλά και την ψήνουμε στο φούρνο σε μεσαία θέση ώσπου να γίνει τραγανή ανακατεύοντας 1-2 φορές.
- Σε μπολ παγωτού ή ανάλογο ποτήρι βάζουμε κατά το 1/3 καφέ, προσθέτουμε πάνω 2
μπάλες παγωτού και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
- Το εκτελούμε προς τέρψιν μας.
Τη συνταγή συνιστά: η Ελένη
|
|