Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Παγωτό πραλίνα της Thomy
Υλικά
- 2 φακελάκια garni (σαντιγύ)
- 2 ποτήρια φρέσκο γάλα
- 2 αυγά
- 1 μεγάλο γάλα ζαχαρούχο
- 1 μικρό γάλα εβαπορέ
- Για την πραλίνα:
- 1/2 φακελάκι αμύγδαλο ασπρισμένο
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 3-4 κομματάκια κουβερτούρα (ή σοκολάτα υγείας)
|
|
Προετοιμασία
- Χτυπάμε στο μίξερ το garni με το φρέσκο γάλα και μόλις γίνει η σαντιγί προσθέτουμε τα ασπράδια κτυπημένα μαρέγκα και τέλος τους κρόκους.
- Συνεχίζοντας να κτυπάμε το μίγμα μας σιγά-σιγά, ρίχνουμε πρώτα το ζαχαρούχο γάλα και μετά το εβαπορέ.
- Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα δοχείο και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι την άλλη
ημέρα.
|
Ετοιμασία
- Την επομένη το βγάζουμε από την κατάψυξη, το αφήνουμε 2-3 ώρες για να μαλακώσει, ρίχνουμε την πραλίνα, το ξανακτυπάμε στο μίξερ και το βάζουμε πάλι στην
κατάψυξη.
- Πραλίνα: Σε βουτυρωμένο τηγάνι (tefal) βάζουμε τα αμύγδαλα με 1/2 ποτήρι ζάχαρη. Μόλις καβουρντιστεί το αμύγδαλο, ρίχνουμε ελάχιστο νεράκι για να γίνει καραμέλα, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το αφήνουμε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.
- Οταν κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια και μαζί με την σοκολάτα τα ψιλοκόβουμε στο
multi.
Καλή επιτυχία
Τη συνταγή συνιστά: η Thomy
|
|