Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κέικ που κλαίει
Υλικά
- 250 γρ βιτάμ
- 250 γρ ζάχαρη
- 250 γρ κουβερτούρα
- 250 γρ αλεύρι
- 2 βανίλιες
- 8 αυγά
|
|
Ετοιμασία
- Λιώνουμε σε μπαίν μαρι το βιτάμ, την κουβερτούρα και την ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά-σιγά τους κρόκους ανακατεύοντας γρήγορα στο χέρι.
- Μετά προσθέτουμε την μαρέγκα με τον ίδιο τρόπο.
- Τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και το αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου το μείγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.
- Ψήνουμε το γλυκό μας στους 250 βαθμούς για 15 λεπτά
Τη συνταγή συνιστά: η Niki
|
|