Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χαλβάς φούρνου
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- 4 αυγά
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 βανίλια
- 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
- Για το σιρόπι:
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 1/2 νερό
- 1 ξυλάκι κανέλλας
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
- Συνεχίζοντας να χτυπάμε ρίχνουμε τα αυγά, το αλεύρι, το baking powder και τη
βανίλια και χτυπάμε καλά.
- Τέλος ρίχνουμε στο μείγμα μας το σιμιγδάλι και τα καρύδια και χτυπάμε ελαφρά.
- Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί, βάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε στους 160°C
μέχρι να ροδίσει (30-40 λεπτά).
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι και όταν βγει ο χαλβάς τον κόβουμε σε κομμάτια και τον σιροπιάζουμε.
Τη συνταγή συνιστά: η Πυργούλα Αντώναρου
|
|