Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σάμαλι
Υλικά
- Γι την ζύμη:
- 2 ποτήρια ψιλό σιμιγδάλι
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 7 μεγάλα αυγά
- 1 ποτήρι φρέσκο βούτυρο
- 1 κουταλιά τριμμένη κανέλα
- 1 ποτήρι άσπρα αμύγδαλα κοπανισμένα
- Για το σιρόπι:
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- χυμό 1/2 λεμονιού
|
|
Ετοιμασία
- Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
- Οταν η ζύμη μας γίνει αφράτη προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το σιμιγδάλι και την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
- Μόλις ψηθεί το κόβουμε σε κομμάτια (όπως τον μπακλαβά).
Σιρόπι:
- Οταν το γλυκό μας αρχίσει να κρυώνει, βράζουμε το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό του λεμονιού μέχρι να δέσουν.
- Περιχύνουμε το γλυκό με το ζεστό σιρόπι.
|
|