Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Παγωμένο τιραμισού της Δώρας
Υλικά
- 1 morfat (σαντιγί σε μεταλλικό κουτί)
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1 κουτί τυρί κρέμα (μικρή συσκευασία)
- 2 κρόκους αυγών
- Λίγο κονιάκ
- 2 πακέτα σαβουαγιάρ
- Σιρόπι:
- 1 κουταλιά νες καφέ
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3 κούπες νερό
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε στο μίξερ την σαντιγί, την ζάχαρη, τους κρόκους, το κονιάκ και τέλος
το τυρί.
- Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι αφήνοντας το να πάρει δυο βράσεις.
- Μουσκεύουμε τα σαβουαγιάρ με το σιρόπι που ετοιμάσαμε.
- Σε ένα τάπερ βάζουμε μια σειρά σαβουαγιάρ μια κρέμα ξανά μια σειρά σαβουαγιάρ και ξανά κρέμα.
- Το γλυκό το βάζουμε στην κατάψυξη γι΄αυτό το λέμε και παγωμένο τιραμισού.
- Οταν σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο.
Τη συνταγή συνιστά: η Δώρα από Θεσσαλονίκη
|
|