Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Flapjacks με σοκολάτα
Υλικά
- 400 γρ. νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
- 50-100 γρ. αλεύρι
- 1 αυγό
- 1/2 ζάχαρη
- 4 κουταλιές σούπας μέλι
- Mία βανίλια
- 1 φλιτζανάκι γάλα
- 1 κούπα βούτυρο λιωμένο
- Μία μυτούλα μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. σοκολάτα
|
|
Ετοιμασία
- Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αυγό, το μέλι, το γάλα, τη βανίλια και χτυπάμε καλά μέχρι το μίγμα μας να γίνει ομοιογενές.
- Προσθέτουμε το κουάκερ και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι (όσο χρειαστεί) ώστε να έχουμε ένα σχετικά σφιχτό αλλά και αρκετά κολλώδες μίγμα.
- Ρίχνουμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε για 30-40 λεπτά (μέχρι να σφίξει).
- Οσο είναι ακόμη ζεστό, αφήνουμε από πάνω τη σοκολάτα σε κομματάκια να λιώσει. Μόλις κρυώσει καλά το κόβουμε σε τετράγωνα.
Οι Αγγλοι αντί για μέλι χρησιμοποιούν σε αυτή τη συνταγή το Golden Syrup, δηλαδή ένα χρυσαφί πηχτό σιρόπι που προέρχεται από χυμό ζαχαροκάλαμου.
Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη
|
|