Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Καλαθάκι με γαρίδες
Υλικά
- 5 μεγάλες γαρίδες
- 100 γρ. κολοκύθι
- 100 γρ. καρότο
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 30 γρ. ούζο
- Σπορέλαιο
- Ενα κομμάτι χωριάτικο φύλλο για πίτα μέτριο σε πάχος
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός Ημίξηρος -Λευκός Ξηρός
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε τα καρότα και τα κολοκύθια ψιλά σαν σπιρτόξυλα.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο σπορέλαιο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 3 λεπτά, προσθέτουμε τα λαχανικά μας και τα σοτάρουμε και αυτά για άλλα 2-3 λεπτά.
- Σβήνουμε το φαγητό μας με το ούζο, κλείνουμε την φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε το τηγάνι στην φωτιά 1-2 λεπτά ακόμα.
- Κόβουμε το χωριάτικο φύλλο σε τετράγωνα διαστ. 6 εκ. και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι στην φριτέζα δίνοντας τους σχήμα καλαθιού με μία κουτάλα (τα πιέζουμε στην μέση).
- Γεμίζουμε τα καλαθάκια μας και σερβίρουμε.
Τη συνταγή συνιστά: ο Δημήτρης Καραμπίνης (Αρχιμάγειρας σε ξενοδοχείο)
|
|