www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Moυς σοκολάτας με σαγκουίνι


Υλικά

  • 4 αυγά
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 25 γρ. κακάο
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • Για το σιρόπι:
    • 4 κρόκοι αυγών
    • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
    • 30 γρ. ζάχαρη
    • Χυμό από ένα σαγκουίνι και το ξύσμα του



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος.
  3. Λιώνουμε την κουβερτούρα στο μπεν μαρί και προσθέτουμε το κακάο ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί.
  4. Τέλος προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας σιγά-σιγά, τη ζάχαρη και τη κρέμα γάλακτος.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
  6. Σιρόπι: Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
  7. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και αφού βράσει προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού ανακατεύοντας καλά.
Με ένα κουτάλι της σούπας σερβίρουμε το σιρόπι σε πιατάκια του γλυκού και με ένα κουτάλι παγωτού, σερβίρουμε σε μπάλες το παγωμένο μείγμα.

Τη συνταγή συνιστά: ο Γιάννης Κουμποτης (δικής του εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.