Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Moυς σοκολάτας με σαγκουίνι
Υλικά
- 4 αυγά
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 25 γρ. κακάο
- 110 γρ. ζάχαρη
- Για το σιρόπι:
- 4 κρόκοι αυγών
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 30 γρ. ζάχαρη
- Χυμό από ένα σαγκουίνι και το ξύσμα του
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα στο μπεν μαρί και προσθέτουμε το κακάο ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί.
- Τέλος προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας σιγά-σιγά, τη ζάχαρη και τη κρέμα
γάλακτος.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
- Σιρόπι: Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
- Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και αφού βράσει προσθέτουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού ανακατεύοντας καλά.
Με ένα κουτάλι της σούπας σερβίρουμε το σιρόπι σε πιατάκια του γλυκού και με ένα κουτάλι παγωτού, σερβίρουμε σε μπάλες το παγωμένο μείγμα.
Τη συνταγή συνιστά: ο Γιάννης Κουμποτης (δικής του εμπνεύσεως)
|
|