www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ρύζι με μύδια και μπέικον καπνιστό


Υλικά

  • 200 γρ. μύδια καπνιστά σε κονσέρβα
  • 230 γρ. ρύζι
  • 2 κούπες ζωμό κότας
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 2-3 κουταλιές λάδι
  • 6 φέτες μπέικον
  • Μερικά φυλλαράκια μαϊντανού
  • Αλάτι (αν χρειάζεται)



Ετοιμασία

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το ρύζι (καθαρισμένο, πλυμένο και στραγγισμένο)και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Προσθέτουμε τον ζωμό κότας, ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 15-20 λεπτά (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).
  3. Ξεχειλώνουμε με την ανάποδη ενός μαχαιριού τις φέτες του μπέικον, τις χωρίζουμε στην μέση (κατά το μήκος τους), τις τυλίγουμε σε ρολά και τις ψήνουμε για 5-6 λεπτά στο γκριλ.
  4. Λίγο πριν γίνει το ρύζι, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πιπεριές και τα μύδια, και ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα για να φύγει το νερό.
  5. Οταν γίνει το φαγητό το βάζουμε σε μία πιατέλα και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και το μπέικον.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.