Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ρύζι με μύδια και μπέικον καπνιστό
Υλικά
- 200 γρ. μύδια καπνιστά σε κονσέρβα
- 230 γρ. ρύζι
- 2 κούπες ζωμό κότας
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- 2-3 κουταλιές λάδι
- 6 φέτες μπέικον
- Μερικά φυλλαράκια μαϊντανού
- Αλάτι (αν χρειάζεται)
|
|
Ετοιμασία
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το ρύζι (καθαρισμένο, πλυμένο και στραγγισμένο)και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε τον ζωμό κότας, ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 15-20 λεπτά (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).
- Ξεχειλώνουμε με την ανάποδη ενός μαχαιριού τις φέτες του μπέικον, τις χωρίζουμε στην μέση (κατά το μήκος τους), τις τυλίγουμε σε ρολά και τις ψήνουμε για 5-6 λεπτά στο γκριλ.
- Λίγο πριν γίνει το ρύζι, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πιπεριές και τα μύδια, και ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα για να φύγει το νερό.
- Οταν γίνει το φαγητό το βάζουμε σε μία πιατέλα και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και το μπέικον.
|
|