Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ροξάκια
Υλικά
- Για την ζύμη:
- 3 αυγά χτυπημένα
- 25 γρ. μαγιά
- 1 κούπα λάδι
- Αλεύρι όσο πάρει
- 1/2 μπουκάλι γάλα χλιαρό
- 3 κουταλάκια κακάο
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι γαρίφαλα κοπανισμένα
- 2 χούφτες καρύδια κοπανισμένα
- Για το σιρόπι:
- 1 κιλό ζάχαρη
- 3 1/2 κούπες νερό
- 1/2 λεμόνι με την φλούδα του
|
|
Ετοιμασία
- Ζύμη: Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα, προσθέτουμε τα αυγά (χτυπημένα), το λάδι και αλεύρι (όσο πάρει) ώστε η ζύμη μας να γίνει μαλακιά.
- Κόβουμε την ζύμη σε τρία κομμάτια.
- Ανοίγουμε λίγο το ένα κομμάτι της ζύμης, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (κανέλα, γαρίφαλα, κακάο, καρύδια) και δουλεύουμε την ζύμη μας που παίρνει το γνωστό καφετί χρώμα.
- Κόβουμε την καφέ ζύμη πάλι σε τρία κομμάτια και την πλάθουμε σαν λουκάνικο μισό μέτρο περίπου το κάθε κομμάτι.
- Ζυμώνουμε τα δύο κομμάτια της υπόλοιπης ζύμης και την κόβουμε σε τρία κομμάτια.
- Κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε μια μακριά λωρίδα ώστε να μπορούμε να κλείσουμε μέσα την καφέ ζύμη.
- Με το μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος κομμάτια της διπλής ζύμης κάθε τρία δάχτυλα και τα πατάμε με το χέρι μας ώστε να γίνουν λεπτά και πλατιά.
- Βάζουμε τα ροξάκια μας σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
- Σιρόπι: Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη, τον χυμό και την φλούδα του λεμονιού μέχρι να δέσει το σιρόπι μας.
- Βουτάμε τα ζεστά ροξάκια (λίγα-λίγα) μέσα στο σιρόπι, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και στο τέλος τα περιχύνουμε με όσο σιρόπι περισσέψει.
|
|