Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Παραδοσιακός πολίτικος χαλβάς
Υλικά
- 300 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 350 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 100 γρ. αμύγδαλα ξασπρισμένα
- 450 γρ. ζάχαρη άχνη
- 600 γρ. γάλα
- 180 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι βανιλίνη ή καλύτερα πραγματική βανίλια
|
|
Ετοιμασία
- Καβουρδίζουμε το βούτυρο με τα αμύγδαλα, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύομε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου) ανακατεύουμε, ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
- Βράζουμε για 2-3 λεπτά, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, την σκεπάζουμε με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα και από πάνω βάζουμε το καπάκι.
- Η πετσέτα θα κρατήσει την θερμοκρασία για να τραβήξει ο χαλβάς, αλλά θα τραβήξει και τους υδρατμούς.
- Φορμάρουμε για λίγη ώρα, ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και διακοσμούμε την επιφάνεια με λίγα από τα αμύγδαλα.
ΕISHGHTHS
η marymary
|
|