Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χαλβάς με λάδι
Υλικά
- 500 γρ σιμιγδάλι χοντρό ή 2 ποτήρια νερού
- 1 ποτήρι λάδι (λιγότερο ναι, περισσότερο όχι)
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 1 χούφτα ξασπρισμένα αμύγδαλα
- 1 1/2 χούφτα σταφίδα ξανθή
- 1 ξυλαράκι κανέλλα
- 2-3 καρφάκια γαρύφαλλο
|
|
Ετοιμασία
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι με το νερό, την ζάχαρη και τα μπαχάρια.
- Σε σιγανή φωτιά καβουρδίζουμε πρώτα τα αμύγδαλα στο λάδι, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
- Μόλις το σιμιγδάλι σκουρύνει αρκετά (το χρώμα του μελιού ή και λίγο περισσότερο), ρίχνουμε σιγά-σιγά μέσα στην κατσαρόλα το δεμένο σιρόπι, έτσι ζεστό όπως είναι.
- Ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα μας και προσθέτουμε τις σταφίδες.
- Βράζουμε για 2-3 λεπτά, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, την σκεπάζουμε με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα και από πάνω βάζουμε το καπάκι.
- Η πετσέτα θα κρατήσει την θερμοκρασία για να τραβήξει ο χαλβάς, αλλά θα τραβήξει και τους υδρατμούς.
- Στη συνέχεια βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα για 1/2 ωρίτσα περίπου. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα όπου έχουμε
τοποθετήσει ή χαρτί κουζίνας ή από αυτά τα χάρτινα πετσετάκια γιατί ο χαλβάς θα βγάλει λάδι.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένη κανέλα.
ΕISHGHTHS
η marymary
|
|