Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μακαρόνια με αρακά
Υλικά
- 1/2 πακέτο γρ. μακαρόνια Νο. 10
- 60 γρ. βούτυρο
- 1 κουταλιά λάδι
- 1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
- 130 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 120 γρ. αρακά μισοβρασμένο
- Αλάτι
|
|
Ετοιμασία
- Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουν για 5-7 λεπτά περίπου ανακατεύοντας μερικές φορές.
- Προσθέτουμε τον αρακά, βράζουμε για μερικά λεπτά ακόμα και στραγγίζουμε.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το βούτυρο, σωτάρουμε το κοτόπουλο για μερικά λεπτά ώστε να ροδίσει από όλες τις μεριές, προσθέτουμε το ζαμπόν και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για μερικά λεπτά.
- Βάζουμε στο τηγάνι τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3-4 λεπτά περίπου.
- Στο τηγάνι ρίχνουμε τα μακαρόνια και τον αρακά, ανακατεύουμε καλά, τηγανίζουμε για 5 λεπτά περίπου και σερβίρουμε.
|
|