Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μηλόπιτα Βαγγελιώς
Υλικά
- 1 μαλακό βιτάμ
- 6 κουταλιές νερό
- 1 φαριν-απ
- 4-5 μήλα
- 1 κούπα σκούρα ζάχαρη
- 1 κούπα άσπρη ζάχαρη
- 1 κουταλιά κανελλογαρύφαλλα
|
|
Ετοιμασία
- Με τα τρία πρώτα υλικά φτιάχνουμε μια ζύμη που την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Ανακατεύουμε τις δύο ζάχαρες και τα κανελλογαρύφαλλα σε ένα μπώλ και καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε χοντρές φέτες.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και την ανοίγουμε σε δύο φύλλα (ανάμεσα σε λαδόκολλες).
- Στρώνουμε το ένα φύλλο σε μέτριο πυρέξ και από πάνω απλώνουμε το μισό μίγμα από τις ζάχαρες και στρώνουμε τις φέτες των μήλων.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μίγμα από τις ζάχαρες, και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο της ζύμης κολλώντας το με το φύλλο της βάσης.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα στην κάτω σχάρα του φούρνου και πασπαλίζουμε με αχνοζάχαρη και κανέλα όταν κρυώσει λίγο.
Τώρα τελευταία βάζω λιγότερη λευκή ζάχαρη για να την κάνω ακόμη πιο υγιεινή (Οπως βλέπετε δεν έχει ούτε
βούτυρο ούτε αυγά).
Τη συνταγή συνιστά: η Βαγγελιώ
|
|