Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αχλάδια ψητά με σάλτσα από σιρόπι σφενδάμου
Υλικά
- 1/4 της κούπας σιρόπι σφενδάμου
- 3 μεγάλα και ώριμα ωραία αχλάδια βουτύρου
- 1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1/4 έως 1/8 κούπας κρέμα γάλακτος
- 1 πρέζα αλάτι
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε στα 4 τα αχλάδια χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε και τα καθαρίζουμε από τους σπόρους.
- Σ' ένα τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο, λιώνουμε το βούτυρο και τοποθετούμε μέσα τα αχλάδια με την μία κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
- Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 4 λεπτά και γυρίζουμε τα αχλάδια να ψηθούν άλλα 4 λεπτά από την άλλη κομμένη πλευρά.
- Προσθέτουμε το σιρόπι στο τηγάνι ώσπου να πάρει βράση και τότε βάζουμε όλο το τηγάνι στο φούρνο που πρέπει να έχουμε προθερμάνει στους 180° .
- Αφήνουμε να ψηθούν τα αχλάδια με το σιρόπι μαζί για 25 λεπτά και να μαλακώσουν.
- Βγάζουμε τα αχλάδια από το φούρνο, τα σερβίρουμε (στραγγισμένα) σε πιάτα και τους συμπεριφερόμαστε ως ακολούθως:
-Στους διαιτούντες αυστηρώς δίνουμε σκέτα αχλάδια ξεροσφύρι (πολύ στεγνά).
-Στους διαιτούντες τα λιπαρά στάξτε από μια κουταλιά σιροπάκι στο καθένα.
-Για τους αμαρτωλούς φέρνουμε το τηγάνι στη φωτιά (μέτρια) και προσθέτουμε στο σιρόπι σφενδάμου την ανάλογη ποσότητα κρέμα γάλακτος υπολογίζοντας ότι αν δεν αφαιρέσουμε καθόλου σιρόπι θα πρέπει να προσθέσουμε 1/4 της κούπας κρέμα. Προσθέτουμε και την πρέζα το αλάτι και σιγοβράζουμε, να δέσει η σάλτσα ελαφρά (όχι να πήξει).
Περιχύστε τα αμαρτωλά αχλάδια με κρέμα, καταβροχθίστε.
Τη συνταγή συνιστά: Τίνα Σταύρου
|
|